Kına geceleri birçok kültürün en önemli parçalarındandır, gelinin baba evinde geçireceği son gece olması dolayısıyla duygu dolu anlar yaşanır. Özellikle kına yakılırken hüzün veren, yanık ezgilerle söylenen türküler bu gecelerin olmazsa olmazıdır.
Kına organizasyonları esnasında kırsal kesimde hala gelenekler yaşatılırken büyük şehirlerde eğlence amaçlı düzenlenmektedir.
Toplumda kınanın eşleri birbirine sevgili olsun diye yakıldığı inancı vardır, bazı yörelerde kına bekareti simgelerken bazı yörelerde ise kınasız gelinin cennete gidemeyeceği inancı vardır. Çeşitli inançların olduğu kültürümüzde her ne sebeple olursa olsun kına gecesi önemli bir törendir.
Kına organizasyonları büyük bir özenle ve heyecanla yapılmaktadır. Bir diğer inançta kına yakılırken gelinin ağlaması gerekliliğidir, kına yakılırken genelde sazsız ve müziksiz söylenen ağıtlar gelini ağlatmak için söylenir, ağlamayan geline “kocada gönlü var” denilir ve ayıplanır.
Kına gecesi kültürümüzde önemli bir yer tutmaktadır, bu sebeple gecenin önemi oldukça büyüktür. Eğer davetli sayısı fazla olacaksa artık bu konuda sizin yerinize tüm işleri halleden firmalarla görüşülebilir, bu firmalardan
http://www.cevredugunsarayi.com önerdiğimiz firmalar arasındadır, dilerseniz hizmetlerine göz atabilirsiniz.