Cansolar Enerji Kimdir?
Yenilenebilir ve sürdürülebilir ener¬ji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık ala¬nı güneş enerji sistemleri olan profesyonel kad¬rosu ile anahtar teslim çözümler sunmaktadır.
Hızla gelişen SOLAR PV sektöründe, ar¬tan ihtiyaca cevap verebilecek her türlü alt yapı ve ekipmanlara sahip olan Cansolar Enerji Kayseri’de kurulmuştur.
Hedefimiz güneş enerjisinden elektrik üretmek için gereken bileşenlerin ve kullanıma ha¬zır sistemlerin sağlayıcısı olarak bölgemizde lider olmayı amaçlamaktayız.
Cansolar Enerji bünyesinde; uygulama, hesaplama ve tasarımlarda kesin, güvenilir, ha¬tasız projelendirme ve uzman mühendislik ça¬lışması ile çözüm sunmakta ve yürütmekteyiz. Tecrübemiz ve piyasada söz sahibi partnerlerimiz sayesinde oldukça başarılı tasarımlar, hatasız ku¬rulumlar ve teknolojik değişimlere ayak uyduracak alt yapıyı yatırımcılarının hizmetine sunmaktadır.
Ges.
Şebeke Bağlantılı Sistemler
Şebekenin bulunduğu bölgelerde, şebeke ile birlikte çalışan sistemlerdir. Şebeke ile birlikte çalışması sayesinde güneşten üretilen enerji eğer tüketim yerinde kullanım varsa burada kullanılır. Eğer kullanım yoksa veya üretilen enerji kullanılan enerjiden fazla ise, üretilen enerjinin bu kısmı dev¬letin alım garantisi ile şebekeye verilir. Burada kul¬lanılan yönlü sayaç sayesinde şebekeden ne kadar enerji tüketildiği ve şebekeye ne kadar enerji veril¬diği gibi tüm bilgiler kaydedilir.
Elektrik aboneliği olan herkes bu sistemle¬ri kullanarak kendi elektriğini kendisi üretip kulla¬nabilir. Bunun yanı sıra fazla üretmiş olduğu ener¬jiden de maddi kazanç sağlayabilir.
Şebeke Bağlantısız Sistemler
Şebeke elektriği yüksek maliyetli olduğu, şebekenin bulunmadığı, oldukça uzak olduğu, şe¬beke hattının çekilmesinin çok masraflı olduğu yada şebekenin mevcut olup çok sık kesintinin ol¬duğu durumlarda off-grid güneş enerjisi sistemleri en sık başvurulan yenilenebilir alternatif enerji çö¬zümlerindendir.
Cansolar Enerji tarafından
solar panel sis¬temlerinde kendisini kanıtlanmış üreticilerin başta partnerimiz Ödül Solar Enerji olmak üzere kaliteli malzemelerinin kullanılması ile birlikte, mühen¬dislerimiz proje süresince kontrollü bir şekilde geliştirmiş ve uygulamaya koymuştur. Bu durum, geliştirdiğimiz fotovoltaik off-grid ve on-grid sis¬temlerin kullanım döneminde sürekliliğini garanti etmektedir. Müşterilerimize rekabetçi fiyat ve şart¬lar karşılığında yüksek kalitede ürün ve kusursuz hizmetler sağlamaktayız.
Sulama Sistemleri
Gelecek yıllar için sizin sınırsız faydalana¬bileceğiniz bağımsız, çevreye ve üretime zararsız bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi kaynağını tarımsal sektörde kullanacağınız yenilenebilir bir kaynaktır. Enerjide bağımsızlık, tarım ve sanayide bütün dünyanın karşılaştığı en büyük sorun olduğu bilinmektedir. Bunun içinde bu büyük sorunu aşmak için birçok çözüm ve kaynaklar ortaya atılmıştır. Bu çözümler içerisinde güneş ener¬jisi en önemli kaynaktır. Tarımsal üretimin her türlü kolunda sınırsız ve zararsız enerji kaynağı olan güneş enerjisi oldukça yaygınlaşmıştır.
Yenilenebilir enerji, tükenmez bir enerji kaynağıdır. Bu kesintisiz enerji kaynağından maksimum faydalanmak için Cansolar Enerji çözüm ortağınız olarak yanınızda yer almakta¬dır. Günlük su ihtiyacınıza göre uzman kadro¬muz ve hatasız mühendislik hesaplamalarımız¬la
solar sistem projelerinde özgün ve modern sulama sistemlerini anahtar teslim sizlere sun¬maktayız.
Aydınlatma Paketi
Güneş enerjili aydınlatma sistemleri, fo¬tovoltaik panellerin en geniş şekilde uygulandığı alanlardan biri olmaya başlamıştır. PV bazlı reklam panoları, işaret aydınlatmalarının dünya üzerinde onbinlerce örneği bulunmaktadır.
Gündüz güneş enerjisi ile şarj olan aküler, gece olması ile birlikte otomatik olarak özel güneş ampullerini çalıştırarak aydınlatma sağlamaktadır¬lar.
Bu basit ama etkili sistemler için otobüs durakları, otoban dinlenme alanları, parklar, oto¬parklar en etkin uygulama sahalarından başlıca¬larıdır. Şamandıra ve deniz feneri gibi korozyona ve ağır coğrafi koşullara açık uygulamalarda özel elektronik donanım ve yarı esnek camsız güneş pa¬nelleri kullanılmaktadır.
Rüzgar ve Hibrid Sistemler
Rüzgar Türbinleri
Genellikle şebekenin bulunmadığı, ulaş¬tırmanın ekonomik olmadığı ya da sorunlu olduğu bölgelerde küçük güçlü rüzgar türbinleri kurulabil¬mektedir. Bu bağlamda; şehir dışı yerleşimler, çift¬lik evleri, telekomünikasyon aktarıcıları, radyo ve orman kuleleri, balık çiftlikleri, seralar, park bahçe ve cadde aydınlatmalarında, sulama sistemlerinde, karavan, tekne ve mobil istasyonlar, elektrik enerji¬si ihtiyacı olabilecek her yerde oldukça uygun kul¬lanım alanları bulmaktadır.
Hibrid
Güneş pillerinin ideal çalışma sıcaklığı 25C olarak hesaplanırken (sıcaklığın daha da düşük olması verimi artırmaktadır). Ortam sıcaklığı 25C olan bir bölgede çalışan güneş pili 45C çıkmaktadır (Güneş pilinin sıcaklığı: ortam sıcaklığına, nem ve rüzgar miktarına bağlıdır). Bu durum karşısında güneş pilleri¬nin elde ettiği bu ısıdan faydalanmak ve güneş pilini soğutmak amacı ile hibrit sistemler ge¬liştirilmiştir. Bu sayede hem elektrik, hem de sıcak su/have sağlanmış olur. Bir yandan güneş pilinin soğutulması ile verim artışı sağlanır¬ken, diğer yandan ısı enerjisi kullanabilir bir hal alıyor.
Akü-Inverter-Şarj Kontrol
Akü:
PV modüllerinde üretilen elektrik enerjisi her zaman bizim ihtiyaç duyduğumuz zamanlarla uyuşmayabilir. Geceleri ve güneşin olmadığı za¬manlarda elektrik ihtiyacı güneşin olduğu zaman¬larda doldurulan akü gruplarından karşılanır. Akü¬lerin seri veya parelel bağlanması ile 12,24,48 veya 120V gerilimde çalışa bilirler. Burada kullanılan aküler. Jel aküleri ile birlikte sulu traksiyonel kur¬şun asit aküleri de Güneş sistemlerinde kullanılabi¬lir.
Inverter:
PV modüller ve aküler doğru akım (DC) üretmekte olduğunu biliyoruz. Ancak kullandı¬ğımız çoğu elektrikli cihaz alternatif akımla (AC) çalışmaktadır. Genel anlamda DC akımı AC akıma çeviren cihazlara inverter denir.
PV sistemlerde Inverter secimi Tam sinüs, Modifiye Sinüs ve Akıllı İnverter olmak üzere üç tanedir, sistemin özelliklerine göre değişiklik gös¬termektedir.
Şarj kontrol cihazı:
Güneş panellerinde üretilen enerji DC ol¬duğundan doğrudan kullanılamaz. Akülerde depo¬lanır ve invertörler ile AC’ye dönüştürülerek kul¬lanılır. Üretilen gerilim akülere şarj kontrol ünitesi vasıtası ile doldurulur. Şarj kontrol ünitesinin ana görevi akülerin aşırı dolmasını (over charge) ve aşı¬rı boşalmasını (over discharge) önlemektir.
Web Sitemiz:
http://www.solarcantr.com/